Alias Fia
Hemsida http://www.hoffe.st

Jag har alltid varit hundintresserad och försökte tappert lära släktens jakthundar trix och i skolan valde jag hund, som eget ämne 1 gång i veckan. Vi hade en instruktör som kom till skolan och vi fick träna hund på skoltid, säkert inget som dagens skola skulle acceptera men kul var det.
Jag har sedan tonåren haft egna hundar och intresset för tävling startade när jag gick kurs och gjorde en tävling med vår blandras. Nu kom min första rasrena egna hund in i bilden då jag ville tävla. Valet av ras var ganska självklar då jag ville ha en frisk ras, en större hund med mycket personlighet, fart och arbetsvilja. Att den sen var snygg och hade attityd gjorde inte saken sämre. Hovawart!!!

2005:Min första hovawart blev Izi (Heziblos Lady Ferula). En underbar hund med tydlig av och på knapp som aldrig ger upp när vi jobbar. Tycker att matte är det bästa som finns men följer villigt med andra om det behövs. Älskar allt och alla utom killar som uppträder hotfullt mot matte. Då kan hon visa att det finns annat innanför den söta uppsynen.
Hon är lyhörd, energisk och självständig.

2012:När det var dags för nästa hoffe blev det Gizmo (Terahof EagleEye). Han var den kaxigaste valpen men ändå hanterbar och snäll. Han finner sig i alla situationer och är full av energi även om han hushållar med den och inte jagar upp sig i onödan. Han hanterar allt som sker med ett lugn och backar inte utan är självsäker och utstrålar pondus
Han är t
rygg, lättlärd och orädd

2018: Nu har vi Hovawart nummer 3 och han kallas Gaizt (Terahof Great Gideon). En framåt krabat som trots sin vikt vid födseln kan se så där sockersöt ut. Han var en uppviglare och utbrytare redan i valplådan enligt uppfödaren. Han kan tydligt tala om när han opponerar sig, men är också otroligt framåt och uppmärksam. Vi får se vad han växer upp till men nu är han:
Energiknippe, hörsam och 
uppmärksam