Efter att jag matat hundarna i morse blev det en slö förmiddag i soffan. Men när maken gick ut och tog "mitt" trädgårdsredskap-motorsågen blev jag orolig och klev i stövlarna och gick ut. Vi drog undan ris och stockar som legat och hundarna fick följa med utanför tomtgränserna vilket de gllade. Gizmo bevakade vägen och talade om för några som gick förbi att de släppte sin hund i flexikoppel för långt in på vår skogstomt. Han var inte lika skräckinjagande när de passerat och han sitter och ylar efter dem. Strax efteråt ser han en kylväska jag ställt utanför grindarna på andra sidan tomten och han studsar fram för att kontrollera vad det är.
Gizmos duktiga syster har idag blivit uppflyttad från appellen och förra helgen fått 1:a pris i lydnadsklass 1 och jag känner att jag måste komma vidare i träningen med Gizmo även om han är i en av sina könsmognadsperioder.  Jag tränar  på gräsmattan efter att ha stängt in de gamla på altanen, varpå Atlas snabbt kommer på att det finns en till utgång och plötsligt står bredvid oss.
Provar att starta gräsklipparen men när den inte vill starta tar jag alla hundar i bilen och åker iväg till närmaste plan för att träna. Gizmo tycker först att det är mer spännande med alla dofter än att träna men med lite övertalning kom vi igång och jag försöker tänka på att träna i korta intervaller. Vi avslutar och nu klättrar Gizmo upp på A-hindret, går genom tunneln och hoppar genom däcket. Efter det provar han agilitystegen som är smal men inte öppen så det går inte att kliva igenom men han kan vara en fegis och hoppa ner så jag håller honom under magen och i halspälsen och med lite övertalning tar han sig över. Nu ger vi oss och jag släpper ut Atlas och Izi och vi tar en promenad i skogen och hittar tillbaka innan mörkret och regnet anländer.