Även om jag är dålig på att uppdatera för tillfället så händer det ändå en del.
Tisdag var det alla hjärtans dag och jag jobbade kväll men blev ledig tidigare och vad gör man då? Det var bokat inomhuslokal med träningsgänget och jag passade på att bjuda på fika för utnämningen Årets Allround-hoffe i vårt distrikt. Vår "träning" gick bra, men den är ju också ganska kravlös för tillfället. 
Hemma blir det korta "motivationsträningar" när jag kommer hem från jobbet. Gizmo har lite jobbigt med koncentrationen nu då det finns några löptikar i området varav en i vår trapp.

Fredag tog jag med båda hundarna på en lång skogsrastning då jag slutade så pass tidigt att det fortfarande var ljust och maken ändå var ute på äventyr. Vi njöt av skymningen och en nästan snöfri skog.
Lördag hade jag bokat egen liten lokal och hade faktiskt lagt upp en plan för träningen. Så Gizmo fick börja "värma upp" med att springa i agility tunnlar, något han tycker är extra roligt. Sen lite "slut upp" vid min sida med snabb belöning innan vi tränade långt avstånd från hoppet med target och avslutade med apportering och belöning på gripa. När vi åker därifrån blir det en promenad i skogen med rastning och kontakt-belöning.
Söndagen var det äntligen dags för skogsarbete för första gången på många månader och i en snöfri skog. Det är helt galet att kunna spåra i februari. Trots lång liggtid så spårade han utomordentligt bra och både apporter och svårigheter avklaras. I uppletandet var han engagerad även om han synligt valde bort ett föremål, när alla andra var hämtade så kunde han tillslut tänka sig att ta även den slemmiga gummigrisen och får då en superbelöning.
Både jag och Gizmo var otroligt nöjda och glada när vi sent omsider beslutar oss för att lämna skogen och åka hemåt. Hundarna får varsitt märgben under kvällen men Gizmo somnar strax med sitt liggande bredvid sig för efter en heldag i skogen är både han och jag mycket trötta.