Har gått igenom mycket av mina anteckningar, läst proffs bloggar och tittat på filmer med träningstips och försöker praktisera träningsdagbok. Har lagt upp en planering för momenten och vad som ska punkttränas. Nu är vi igång om än i lugnt tempo och idag anlände ett gäng regelböcker. Men det är fortfarande en massa lek och bus och plötsligt har jag lärt Gizmo flera nya saker som inte alls har med lydnadstävlingsmoment att göra utan är ett sammelsurium av allt från freestyle och rallylydnad och Gizmo uppskattar verkligen detta och det gör faktiskt jag med.
Precis som vanligt blir det ett litet " träningspass" när Gizmo är som mest uppjagad så stänger jag in oss i sovrummet när jag kommer hem. Izi sitter utanför och gnäller för hon vill också vara med. 
I kväll blev det en kvällsrastning i skogen något som var riktigt mysigt men när jag kommer tillbaka till bilen så står det en bil bredvid min där i skogen. Känns skönt när Gizmo påtalar att människorna bör hålla sig där. Men strax ändrar han sin kaxiga attityd och hans Boff övergår till gnäll och sedan till yla när han upptäcker att det finns en hund i bilen. De människorna var där i samma ärende som vi, nämligen en kvällsrastning. Jag sätter hundarna 5 meter bakom bilen och går fram till min bil för att släppa in dem när "Tant, jag är gammal nog att ta egna beslut" tycker att hon nu har rätt att hälsa och då också drar med sig Gizmo. Nu hann jag se det hända (hon är ju inte supersnabb längre och får tag i henne och läxar upp henne och Gizmo hann bara lyfta rumpan. Men pinsamt när människorna precis uttryckt att de tyckte att de var väluppfostrade. Nåja, det viktiga var att Gizmo inte lyckades, utan insåg att luften under rumpan inte var ett bra val och satte sig igen. När vi kommer hem blir det kvällsburgare för Gizmo och kvällskex till Izi innan det är dags att kura ihop sig och somna.