Galenskap: Klev upp halv 6 på söndag morgon. lastade bilen och åkte 20 mil för dagens tävling och efter lottning där jag får startnummer 2 åker vi till skogen för att göra vår patrullering.
Det är varmt och Gizmo var inte alls lika taggad som under gårdagens träning, när vi avverkat vår sträcka med endast 1 minuts felmarginal har han tagit ljudfiguranten men endast flyktigt lyft nosen. Jag uppmärksammande dock att han hade något och gjorde halt men han släppte markeringen på vindfiggen. Nåja en 7:a på patrulleringen med en figge borta är jag nöjd med.
Nu bryter den som hade startnummer 1 och det är direkt från patrulleringen till spåret för vår del. Gizmo gör en fin patrullering med ett bra upptag av spåret (grymt snyggt, sade spårläggaren) och efter en halt på 2 minuter selar jag på och drar iväg. Strax efter 1:a apporten börjar Gizmo snurra och det visar sig att han är riktigt dålig i magen, detta upprepar sig ett par gånger till under spåret men vi kommer i mål med god tidsmarginal och med alla föremål. Vi får betyg 10/10 på spårupptag och spår. Nu är det dags för lydnad och Gizmo tappar ganska snabbt koncentrationen och fria följet är "luftigt". Inkallning med ställande är hyfsat även om han tar några steg så behöver jag inte ge nått dubbelkommando. Dags för framåtsändandet och här blir det för mycket för nyfikna Gizmo då det tillsammans med gruppen står stolpar med gula koner på toppen och dessa måste naturligtvis undersökas och vi nollar momentet då han därmed är utanför gruppen. Han rätar dock in sig fint i linje med mig efteråt och kommer också på inkallningen. På krypet släpar han och är hög bak men han kryper, stannar på min halt och håller positionen hyfsat så jag är nöjd. När han skulle skälla (vilket han brukar göra jättefint) kom det bara två ynkliga pip och sedan en nysning, så det nollade vi också. Tunga apporten släpper han för att lukta på när han inser att det inte är hans egen och sen tar han upp den igen. Hoppet är sakta, sent sättande och nära så han släpar i klorna på tillbakavägen. Så det var genomgående dålig lydnad idag och ingen uppflyttning. Efter platsliggningen medans publik, tävlingsledare och domare fortfarande står kvar på planen tar jag Gizmo direkt från platsliggningen och börjar gå fritt följ och nu är han med på samma planet som mig.
Lite surt känns det när även tävlingsledaren säger: Det är som en helt annan hund.