På fredagen skjutsar vi som vanligt husse till stugan och åker sedan hem igen.
Har tävling i helgen och har tränat lydnadsmoment och rutan speciellt hela veckan.
Så skönt att det inte var tidig samling och vi är bara två i vår klass och jag drar inte nummer ett.  Provar lite andra saker innan vi går ut på planen och Gizmo är hyfsat med mig och jag försöker tänka på hur jag gör. Men så blir det vinkel i språngmarsch och Gizmo tappar position och jag tappar fokus då det nästan är genom rutan, blir ett dubbelkommando. Ställandet är bra tills han börjar lukta och tar nått steg. Inkallningen är bra förutom att han nosar när jag lämnar och samma sak på läggandet.
Rutan börjar så fint med galopp men så händer det nått bland publiken och han stannar så jag ger nytt kommando och han går vidare men hamnar på kanten så jag måste ge fler kommandon och vi nollar momentet. Men han ligger fint i rutan tillslut. På apporten blir det till och med ett kampmorr innan han griper, lite tugg. Fjärren är jättefin men nosar och till sist konen där han väljer den som vi utgått ifrån vid flera moment och inte den som står diagonalt.
Tyvärr är dagens tävling på den plan vi inte tränat på och den luktade tydligen extremt spännande för alla hundar även tikar. Kändes ändå hyfsat om han inte nosat.
Jag och en träningskamrat bestämmer oss för att detta med lydnad är inte vår grej och vi åker och gör det vi och våra hundar är bra på. Så det det blev spår och uppletande och det gjorde Gizmo grymt bra.