På torsdagkväll var det medlemsmöte på klubben men vi hann med några framåtsändande innan det började och Gizmo gjorde det mycket bra. Efter mötet var det tänkt att jag skulle åka till stugan men det blev sent och jag stannade i stan och packade. Under fredagens jobb hade min ena dotter Gizmo men när jag slutar jobbet slänger jag in packningen i bilen och åker till stugan. 
Tidigt på lördag morgon är det så dags att kliva upp och åka på årets första brukstävling.
Samling och lottning för både lägre och högre klass och sedan transport till skogen och nu blir det lite väntetid då lägrehundarna först ska släppas på. När det tillslut blir vår tur gör jag först en miniruta och motivationsupptag med Gizmo och det går bra. Släpper ut honom i rutan och han drar lite snett men rätar upp sig när jag håller emot litegrann. Men när han sedan når spårövergången drar han iväg och det visar sig vara bakspår så jag vänder honom och då blir han helt handfallen (för jag har aldrig vänt honom) och nu får jag verkligen "styra" honom att ta upp spåret och han är rätt tveksam till en början. Jag och mitt dåliga lokalsinne är tveksam när han går åt "fel håll" men det dyker strax upp en apport och vi kommer fram med 6+slut. Gizmo brukar liggmarkera pinnarna men gjorde inte det idag och jag förstår varför vi missade första apporten. Han stod still och jag trodde han fortfarande var tveksam och uppmärksammar inte det utan manar på honom så han går vidare.Ganska säker på att hans nya beteende berodde på att apporterna var betsade och luktade konstigt. Men förutom en svajig start är jag mycket nöjd med spårandet. Nu är det nästan direkt på uppletandet så jag är tveksam till att han ska orka så han får lite leverpastej som energi. 
Han gör ett riktigt bra uppletande, bra tempo och han kommer in med föremålen utan att fundera på att byta. Dock stannar han och pinkar en gång men där hade tre hundar före gjort det så det var inte konstigt, om än inte tillåtet. 
Tillbaka till klubben och där blir det lydnad och han är riktigt med i uppvärmningen men direkt vi påbörjar transport mot planen börjar han svaja och fria följet var flexibelt då han ville undvika grästuvor och blöta fläckar. Jag inser att jag inte tränat inkallning med ställande så det dubbelkommandot får jag ta på mig. Framåtsändandet var i och för sig en framgång men skrivarna som stod i gruppen hade sina papper bakom ryggen vilket gjorde att nyfiken Gizmo gick dit för att kolla. Men han hälsade inte på personerna och på mitt kommando fortsätter han framåt och tar en rät linje, kommer på inkallning. Gick bättre åt andra hållet men då stannar han bara och väntar på min inkallning och jag känner att det är dags att bryta så han inte lär sig att han kan göra hur som helst. När jag sedan direkt provar honom på planen bredvid och domarna står kvar går han så bra som han kan och jag erkänner att jag är frustrerad.