Blev omstrukturering i kvällens träning då jag slutade vid 18 kände jag att tiden rann ifrån mig och jag avstod kvällens bevakningsträning. Åkte sedan iväg för att rasta Gizmo och han börjar bli som Izi, att om man fort gör ifrån sig får man roligt. Så när han uppfodrande sökte upp min vänstra sida hade jag inte hjärta till annat än att erbjuda lite lek och träning.
Började med att lägga apporten framför honom och ställa mig mitt emot och han tar så fint upp den utan att tugga och kommer in med den så nu provade jag även att han kom in i position och det fungerade.
Tränade sedan snabba lägganden och det är nog bland det roligaste han vet och han kastar sig i backen med förväntansfull blick. Idag testade jag också med att säga fot när han satt framför mig och han har förstått innebörden för han kom genast in i position bredvid mig. Blev även platsliggning med dold förare när jag gick för att ordna hopphindret och han låg bakom domarkuren. Vi kampade och röjde så hejdlöst att Gizmo vid ett tillfälle missar leksaken och istället får tag i mitt gäddhäng. Nåja, det finns ju i överflöd och han märker det omgående (var väl inget motstånd i sladdret) och tar omtag i bitstocken istället, men för min del blir det inte kortärmat på några dagar. 

Lovar dottern skjuts hem från kvällsjobbet i utbyte mot att hon figgar och det gör hon glatt. Så ut i skogen skickar jag henne i klackskor med direktiv om hur hon ska agera och ger henne en kamoflagefilt att dölja sig med. Gör några bevakningsstarter och Gizmo tar ljudet omgående men blir lite frustrerad andra gången när han inte får rusa iväg omgående utan måste vänta lite innan jag släpper honom. Tredje gången vet han vad som gäller men är ändå otroligt lugn men vill gärna ha nosen i backen. Han tar inte ljudet på en gång så han hinner gå 2 meter längre än jag planerat och får därför forcera sly på sin väg fram till figg och belöning.
Så nu är vi klara och efter att ha lämnat av dottern får Gizmo sin sena middag som inte alls har så högt värde efter att han matats med korv på lydnadsplanen och pate i bevakningsskogen.