Så är man redan inne i vardagen igen efter semestern. Jag började tidigt idag så maken hade matning och morgonrastning och jag lämnade honom med alla tre.
Efter jobbet tog jag med Gizmo och åkte på sökträning och idag blev det ordning och reda och han fick sitta kvar medans jag fick rutan utpekad. Sen provade vi på "skall" på figurant i sökskogen och som jag räknat med hade han inga problem att skälla bara han förstått att det var ok. Första figgen fick jobba litegrann och han "klättrade" men sen gick det av bara farten att skälla och han backade snyggt ut och la sig och skällde. Skicken var kanske inte ultimata när det gäller raka skick men han går ut på djupet och är sååå nöjd att hitta figg och svansen går fram och tillbaka. Nöjd är också jag!
Idag tog det otroligt lång tid att träna och det blev sen middag för Gizmo då jag vill att han varvar ner innan han får kvällsmålet men han har ju belönats med pate i sökskogen så han hungrade inte ihjäl. Efter träningen blev det en snabb kvällsrastning och Gizmo visade med all tydlighet att genom brännässlor vill han inte gå först. När vi sedan kommer ut på öppen yta och jag stannar till och funderar kommer han snabbt och sätter sig vid min sida så han har lärt sig stel förare betyder träning, det är ju bra.
När vi kom hem var han trött och det blev en fika och sedan däckade även jag.