Oj,oj, oj vad trött man är efter att ha jobbat 3 dagar efter semestern. Skyndade hem för att byta om för hundträning och ikväll var det faktiskt Izi som hade första plats för att stötta en unghund på platsliggningen. Nu blev hon såååå lycklig att hon trängde (vilket hon aldrig brukar göra) i fria följet och när vi kommenderades att koppla lös hundarna kom det ett skall men sen skötte hon sig exemplariskt. Den egengjorda "pangaren" som användes av skytten var två träklossar som slogs ihop, enkelt men mycket funktionellt.
Efter väl genomförd platsliggning blev det lite lek och träning och förutom fritt följ och vändningar får Izi göra inkallning med ställande och läggande som hon gillar, några saktagåenden vilket hon inte gillar för hon måste ju ta det lugnt. Vi avslutar med lite lek och skojsövningar och hon får springa genom agilitytunneln, backa och även byte av fotposition där hon vinklar runt mig från vänster till höger i solfjäder och står sen på en balansbräda som fjädrar. Hon älskar ju stegen och i miljöbanan finns en låg stege, men hon är ju en yrhöna så hon slarvar iväg och kliver fel och jag får lyfta upp henne och stötta henne över. Lika glad för det är hon och vill göra om men jag vill inte att hon gör sig illa så vi avslutar med apportering av diskborste.
Nu är det Gizmos tur och han är jättepigg och full i spring så efter lite fotgående, några läggande under gång och framförgående så blir det lite busträning även för honom. Han sköter mycket själv då han är en nyfiken kille som aldrig varit ibland dessa grejor. Trätunneln spatserar man ovanpå och inte genom, apportering av diskborste var inga problem men däremot fick jag "låsa" balansbrädan så den inte fjädrade så mycket när han stod på den. Att hoppa upp på "borden" och lägga sig var kul och hoppa över de låga pinnarna var det bara matte som inte klarade. Sen går han till skräphörnet där han går över en prasselpresenning och sedan hittar en container där dörren var öppen och den skulle ju kontrolleras. På väg därifrån bestämmer han sig för att även prova A-hindret och där stoltserar han som herre på täppan innan han genomför balansakten att vända sig och gå ner igen.