Dagen började med migrän och sedan blir jag vansinnig på grannen som låter sin hund göra utfall mot vår dörr i trapphuset när de går förbi. Lyckades iallafall mota migränen under morgonen så att jag sedan kunde åka och träna med en vän vid lunchtid. Tog en kort rastning där Gizmo får vara vuxen och lära vännens unghund lite hyfs innan vi tränar. Men då börjar det regna så vår träning startade vi med att sitta i klubbhuset. Tror till och med att det under alla våra träningar är första gången vi fikar tillsammans, inte i skogen alltså. Blev en del planering  inför träningen och det var ju bra, samt lite allmänt prat med folk som dök upp. Plötsligt hade man tid att prata och vara lite social.

Men så var det dags för den noggrant planerade träningen och om det gick grymt bra i onsdags så gick det grymt dåligt nu. Kände direkt att idag var Gizmo inte med mig och jag lyckas inte klura ut vad det är som gör det. Han går med mig men jag får inte till gnistan och attityden i fria följet. Rutan funkar iallafall sisådär och det som gick fel får jag enligt träningsvännen ta på mig skulden för. Fjärren tappade han fokus första gången av att vännen agerade tävlingsledare med skylt och nästa gång var det någon som tjoade på andra planen som distraherade så när väl ärthjärnan blev kontaktad klev han upp och kom till mig. Runda konen var en katastrof, antingen galopperade han iväg till nån stolpe eller så lullade han iväg mot konen och sedan vidare. 
Efter att vi kört igenom de andra hundarna så tog jag ut Gizmo igen och provade runda konen igen med mycket belöning och bus. Gick bättre men fortfarande inte bra. Det positiva var att han lärt sig att ignorera de störningar vi slängt ut på lydnadsplanen.

Fick ett sms där ägarna som har en av Gizmo´s avkommor meddelade att de var på besök i stan så vi bestämde en träff och tog en skogsrastning där hundarna fick busa lite. Så kul att se hur snabbt de fann varandra och lekte på samma sätt. Tror Gizmo känner sig lite ensam numera sedan vi tog bort Izi, ingen som han kan retas och busa med.

Söndagen försvann i ännu en migrändag och uppgivenhet.


Gizmo´s träff med dottern Menja var helgens roligaste händelse