Onsdag och det betyder är det är allmän träning på klubben, så jag åker dit för att träna och få störning. Trots bra väder och en riktigt bra temperatur för årstiden så var det inte så många där, något som kan bero på att tävlingssäsongen för bruksfolket är över. Men sen finns det sådana galenpannor som jag som tycker det är svårt att motivera sig att träna om det inte finns en deadline, så som den idiot jag är så har jag anmält mig till en lydnadstävling. 
Börjar med kontaktövning direkt när vi kliver in på planen och står sedan där som ett fån länge och bekräftar Gizmo´s uppmärksamhet. Fria följet går han riktigt bra och lyckas ändå förbättra det desto längre vi höll på. Lite dålig stadga i ställandet men det var bara en tassflytt när jag kommer tillbaka. Jag hade ställt ut en ny ruta och den var tydligen mindre intressant än vår egen då han inte alls kollade av den eller luktade. Han gick något för långt första skicket men sen levererade han rätt beteende från alla sidor på rutan. Fjärren stod jag lite för nära så han gjorde ett rumplyft vid sättandet men absolut inga större fel. Runda kon blev han först förvirrad då vi var i närheten av rutan men sen gjorde han även detta moment bra. Vi nyttjade även kvällens instruktörer för att träna på att vara oengagerad i personer och vi gick fot mellan dem. Helt makalöst vad uppmärksam han var ikväll och det var extremt roligt att träna och jag fick verkligen påminna mig om att inte fortsätta bara för att det kändes så bra. Träffar annan "grön" hundförare som skaffat valp och det är mycket passivitetsträning så man hinner prata litegrann och sedan dyker Galne Gaffe med matte upp och det blir lite mer prat en stund men jag kommer ändå tillbaka hem i hyfsad tid även om det mörknar fort.