Efter att ha utforskat vårt boende och klarat av den branta trappen i går kväll så myste vi som sig bör när man bor borta, natten blev lugn och Gizmo fick behålla den mat han åt under kvällen. Morgonen började med att Gizmo upptäckte hönsen i hägnet bredvid vårt boende och sedan korna och fåren och han tjöt som en gris för att han ville hälsa på alla vilket han inte fick. Efter rastningen packade jag ihop och naturligtvis hittade jag inte till kursstället trots vägbeskrivning utan fick ringa och bli lotsad sista biten. Kursen handlar om relationen med hunden och hur man nyttjar kampen i träningen.
Gizmo var lite mör efter gårdagens resa och brist på mat men kom igång och blev mer och mer aktiv under dagen. Jag fick berätta vad jag ville förbättra/förändra och vi fick visa hur vi lekte och sedan provade instruktören (Frida Sundberg) och det var kul att se min kalv busa med någon annan och se honom verkligen gå igång. Det tar en stund men när han inser att han verkligen får bita,busa, kampa är det med full kraft. Under eftermiddagens pass hade han lärt sig och höll hårt i kampstocken och lät sig endast luras av " stoppa handen i fickan" tricket. Vi busade runt på planen och han växte för varje gång han klarade av någon svårighet och på väg tillbaka till bilen hade vinsten av kampstocken högre värde än en tik som passerade. Jippi!
Jag har nu lagt upp en träningsplan för Gizmo och en "påverka maken" plan för en sån här trädgårdstomt vill jag också ha. Om maken tycker att jag är konstig för att det ligger trasiga vantar och stekpincetter i bilen så är det ingenting. Här är det nergrävda däck, stegar, uppblåsta innerslangar, speglar, rullande tunnor och gungställningar med pantflaskor eller brandslangar som draperier.