Vi har varit i Ljusdal på Hovawart SM, tävlat och umgåtts med goda vänner. Många förundras fortfarande och tycker att jag är smått galen då vi tältar när det är minusgrader på nätterna, men jag och Gaizt hade det rätt bra och sov gott efter fulltecknade dagar. Men visst har det hänt saker när man lever med ett yrväder.
Gaizt lyckades punktera mitt nya liggunderlag. Poff, och så låg jag på marken, men det gick att laga med hjälp av medföljande lagningssats med nått super-duper lim. Dock lider jag med mina vänner som jag bosatte mig hos under lagningen och som sedan måste sova i limdoften.
En ekorre hoppade ner i absiden på tältet precis när jag skulle ta ut Gaizt vilket kunnat sluta med kaos men bara gav smak av jord i munnen när jag låg raklång i kopplet. 
Han tyckte också när jag smög ut i buskarna en natt att vi gemensamt skulle pinka revir varpå han pinkade på mig och jag får byta strumpor och skölja av foppatofflorna. 

Fredagen började med spår i underbara spårskogar även för oss appelltävlande som vanligtvis tävlar på äng/fält. Gaizt virrade lite i en vinkel men reder ut det. Sen ser han domarna och gör en fin markering och tänker nog "jag ser figgen" och ska dit, men matte den tjuriga betongsuggan hänger inte med så då tar han spåret igen. Alla pinnar markeras och vi får betyg 9,5 av båda domarna.
Sen budföring som tydligen var jättesvårt då mottagaren stod i skuggan för ingen hund sprang och jag är innerligt tacksam att Gaizt inte bestämde sig för att välja ut en ny mottagare, vilket inte hade förvånat mig.
Lydnaden kändes riktigt bra även om han på linförigheten fick akut klåda vid en halt. Men han la sig på läggandet under marsch som vi haft problem med och att han låg på platsliggningen som var en rysare där 3 av 5 hundarna klev upp. Vi klarade det och är uppflyttade ur appellen!

Sen är det bara att inse att han inte är tillräckligt rutinerad att sen köra en lydnadstävling direkt efter för det blev för mycket. Han lallade omkring helt i det blå som en pårökt haschtomte men blir iallafall godkänd i startklass, trots nolla och okoncentrerad hund.

Nu dags att planera nya mål och framtidsplaner.