Kursvecka 1 Varit på utbildning med Gaizt i gröna kläder i 7 dagar. Vi har varit igång från tidig morgon till sena kvällar och det har blivit många steg varje dag.
Några har sett en björn, själv har jag bara upplevt älgflugor och fångat en okänd hund som var på rymmen. Skönt att ha med mellanväggen och kunna sätta upp den, Gaizt hade ingen synpunkt på att jag slängde in en annan hund i bilen.
Trötta och slitna kom vi hem på lördagkväll, slängde in all packning, duschade och landade i soffan.

Men i morse verkade Gaizt lite deprimerad när dagen inte liknade veckan som varit.😟
Jagade därför fatt på en träningsvän och vi körde patrullering. Gaizt tar ljudet åt "fel håll" men då jag genom träden ser folk längre bort så berömmer jag och går vidare.
Då tar han "rätt ljud" och strävar ut men då kommer en joggare bakifrån på stigen som han lyckligt kastar sig mot (skrämmer slag på) riktar om honom och följer upp och han får belöning hos figurant.
Phu, valde kanske ett lite för aktivt område för träning 🥴

När träningsvännen åkt avslutade jag med fast bevakning. Förbereder med belöning i buskarna, kastar en sten (ljud) åt det hållet, men han fortsätter vara intresserad och strax efteråt kommer ett par gående från den riktningen. Hur tur kan man ha!!!