Då jag slutade jobbet lite tidigare  hann jag hem och städa och tvätta några maskiner för hundarna var kvar hos dottern som varit hundvakt under dagen då maken är borta idag också.
Jag hade en plan för kvällen och jag åkte iväg och gjorde ett besök på klubben och den lydnadsplan där vi ska tävla till helgen. Det var dessutom en del folk där och tränade så jag satt och "väntade på min tur" ungefär som om det hade varit tävling och värmde upp. Då några körde tävlingsträning så jag passade på att gå in på planen när de stod där som domare och tävlingsledare. Gizmo var lite ofokuserad till en början men kom strax igång och levererade riktigt bra fritt följ, framåtsändande med mycket bra riktning och tempo och ett bra kryp i mina ögon. Han är något hög bak men det accepterar jag just nu för det var inget nosande och inga stopp utan det flöt på och det kändes så skönt.

Efter träningen så åker jag till en skogsdunge för att göra ett uppletande, dock inte de område som de brukar använda då jag inte vill ge honom "fel" minnesbilder av rutan och legor. Väljer en relativt jobbig ruta med ett kullfallet träd, nån dunge med små granar och en liten svacka.
Tar först ut Izi och gamla damen studsar av lycka, hittar grejorna och kommer in med dem.
Nu är rutan "vallad" av hund och jag hämtar Gizmo. Trots att han är trött efter att ha blivit genomkörd på lydnaden och koncentrations tränad är han mycket taggad. Hittar föremål längst bak i rutan och han verkar för ett ögonblick fundera på om han ska komma in med den, jag tjoar-bra och då kommer han. Hade tänkt belöna först efter 3:e föremålet men ändrar mig för han funderar på att släppa och byta när han får doft från nästa grej på vägen in. Så det blev kalvsylta för varje leverans och den sista avlämnades fint i fotposition.
Hämtar Izi och vi tar en skogspromenad och Izi hon vet vart vi är och vet att det finns vatten så hon som alltid brukar hålla sig intill mig släntrar snabbt iväg och innan jag hinner fatta så har hon kastat sig i vattnet. När jag väl får upp henne därifrån rullar hon sig först i sand sen i löv och mossa men hon är överlycklig. Men min städning hemma känns bortkastad.