I mellandagarna påbörjade vi resan för att hämta hem vår valp. Åkte efter jobbet och hade kommit nästan halvvägs på torsdagskvällen då vi stannade hos goda vänner i Stockholm. På fredagens morgon åker vi vidare ner till Blekinge dit vi anländer 8 timmar senare. Tillbringar några timmar på golvet med valpar och pratande med uppfödaren innan vi kastar oss i säng.
Jag väljer att sova på madrass på golvet i det rum valparna har växt upp och det går över förväntan och han kommer till ro relativt snabbt och sover hela natten utan att kissa inne.
Tanken var att åka hemåt dagen efter men vi väljer att stanna ett dygn till, för att få vila kroppen från bilåkning, men också umgås med uppfödaren och skapa relation med Gaizt.
Efter en lugn start på lördagen åker vi och shoppar halsband (vilket vi glömt att göra) och valparna (vår och uppfödarens) fick koppelträna och de vuxna hundarna får varsitt hårt spår.
Jag hade ingen aning om Gizmo skulle fixa det då han inte tränat på flera månader men han skötte sig väldigt bra. Kvällen fylls med praktiska saker som papper och information samt såklart hundprat. 
Söndagmorgon packar vi ihop och åker hemåt, blir en del stopp för mat och rastning samt ett kort "visa upp" valp-stopp då våra vänner som vi våldgästade på nervägen står och väntar på en mack efter vägen, men 12 timmar efter att vi startat resan har vi avverkat de 92 milen och är hemma.
Det är nu vi upptäcker hur osmarta vi var som inte planerade för valp innan vi åkte, för hemresan har gått jättebra beroende på att lilla Gaizt har sovit hela tiden. Det betyder att vi nu helt utschasade anländer med en superpigg valp till en lägenhet som inte är förberedd utan står i värsta julskrud. Helt orädd och med en enorm "gaist" kastar han sig in i de mörka okända rummen och hittar en mysig fäll att släpa runt på för att inte tala om tomtar och julgransglitter. Efter ett tag har vi tillfälligt fått stopp på det mest intressanta. Köksstolar dansar runt granen som skydd, tomtemor och tomtefar står inskrämda i ett hörn och mattorna är ihoprullade och gömda under sängen. Till slut kan vi krypa isäng och jag väljer även här att sova på madrass på golvet med Gaizt.