Det är otroligt varma fina sommardagar och det är riktigt skönt att sitta inne på jobbet. När jag slutade på kvällskvisten hade det svalnat litegrann och jag åkte iväg och tränade lydnad med en gammal vän.
Gizmo var ivrig och uppmärksam även om nosen dippade vid några tillfällen så hade han en härlig attityd och vilja att träna. I kväll kändes det som att framförgåendet föll på plats vilket jag innerligt hoppas för i det momentet hade jag jättestrul med Izi (har kanske lärt mig ett och annat av det). Han lägger sig bra enligt träningskamraten även om jag inte saktar ner utan håller tempot och går vidare. Härligt!
Inkallningen har han bra tempo och klarar störning och tjuvar inte och ingången tränar vi separat.
Han tar apporten fint och försiktigt men stökade lite vid ingången och jag får frågan varför jag inte
har ipo-ingång. Får fundera på det, jag tycker ju faktiskt att det ser snyggt ut, också. För han har till och från svårt att sitta med apporten i munnen så det tragglar vi ändå inför håll fast apporten i lydnads ettan.
Hoppet var han lite tveksam men efter två genomförda hopp med glad belönande matte susade han iväg utan att tveka tredje gången.
Nu får Gizmo vila och vännen kör sin hund och det såg riktigt bra ut inför höstens tävling även om det alltid finns att slipa på. Efteråt blir det lite lek och bus för Gizmo där han får kampa med annan än matte och även när han vinner leksaken bjuder han upp till ny lek med vännen. Härliga kille, matte somnar med ett leende på läpparna ikväll.