Lägenheten ser ut som ett bombnedslag och jag sitter i soffan, dricker varmt te, äter alvedon och halstabletter och hoppas på att få ett bättre immunförsvar. Blir bråda dagar inför jul när jag väl är frisk och januarilönen kommer att kännas mindre bra. Bra kändes det däremot i kväll.
Äldsta dottern bor hemma några månader för hon hyrde ut lägenheten då hon jobbade utomlands och ikväll tog hon med sig en överlycklig Izi på kvällspromenaden.
Dessutom fick hon "jobba" då dottern tappade sitt bankomatkort och såklart hittar Izi det när de går tillbaka samma väg. Hitta och plocka upp saker som luktar människa har alltid lönat sig, även om hon ibland kommit dragande på äckliga strumpbyxor eller snuskiga vinpavor så har hon alltid fått belöning. Underbara Izi som alltid vill vara duktig.
När människor går konstigt eller är annorlunda tror hon alltid att det är en rolig figurant men hon vet när det är allvar. När en full karl, skiker och gormar och sedan börjar följa efter dottern räcker det med att Izi skäller ut honom för att han ska avlägsna sig. Härligt!

Mattes älskade Åkerspöke