Jaha, då har Gizmo gjort sitt första elitspår!
När jag kom hem efter jobbet idag sa husse nått i stil med, ta galningen och kör skiten ur honom för han är odräglig. Sagt och gjort jag tar med honom och Izi och åker iväg, börjar med att låta Izi ligga lugn platsliggning med en unghund innan det är dags att snitsla spår till klubbens tävling. Går med en bevakningskamrat och dennes hund och trots att Gizmo och den tiken inte träffats så accepterar de varandra omedelbart och utforskar skogen tillsammans medans vi stegar, snitslar och planerar spåret. Jag hade innan sagt att det var "pay back time" för alla skitspår man fått och tyvärr så känns det som att det blev det, med ris och sly, men det kanske är precis så komplicerat som "den" hunden behöver.

Vännens hund är en labrador och de hittar ju alla sumphål och jag var glad att jag lämnat Izi i bilen annars hade det vara två chokladdoppade böksvin. Gizmo är ju lite försiktigare med blöta utan han söker upp fuktig mossa istället. Däremot fick han syn på något i skogen och stod bara och spanade men då tiken upptäckte vad det var drog de. Ärthjärnan hänger ju på, men de vände omedelbart och kom tillbaka när vi ropade.
Vi var ute och irrade i 1½ timme drygt och jag hoppas att spåret går att ta i flygande fläng på mindre än 35 minuter på tävlingsdagen.
Efter ett kort stopp för rastning av Izi och en rensköljning i en fräsch bäck av Gizmo så är vi nu hemma och "någon" sover hårt så jag tror att Lilleman blev trött av kvällens aktivitet.


Passade på att knäppa kort när det var några meter fin skog