Åkte till stugan efter jobbet igår och hann njuta av en varm härlig sommarkväll med bad där kvällspromenaden fick en extra knorr för Gizmo, då det plötsligt stod en stor svart siluett vid brevlådorna.
Han spände upp sig och boffade, men efter att han kollat upp den avslutade han med att pinka på den.

I morse packade jag väskan med godsaker och drog iväg på hundträning och idag fick även Izi följa med då min träningskamrat behövde träna platsliggning med sin hund. Jag började träna lydnad med Gizmo under tiden som vännen la ett spår åt en av sina hundar. Gizmo blir lite distraherad då vi är på ett nytt ställe och vännens ena tik precis slutat löpa så han är ganska yrslig och jag får säga åt honom vid några tillfällen.
På väg till planen står det två "fågelskrämmor" som används när man tränar framåtsändande men dem brydde han sig inte alls om, men däremot den läskiga plåtbron gav honom gummiben. 

Körde igenom några moment och försökte peta i hans högersväng där han släpper och får genast höra vad jag gör och inte gör av min gamla vän. Jo, visst är jag emellanåt ganska tråkig och förutsägbar och då Gizmo är en sansad kille behöver han bli lite överraskad vid belöningarna och jag får genast bättre respons.
Nu kommer vännens make och han är jättekonstig enligt Gizmo men när han kliver av motorcykeln släpper jag ut Gizmo och han går fram och kollar av utan fundering trots spegelglasögon, hjälm och skinnställ. Efter lydnaden har jag nu möjlighet att träna budföring med skott och dessutom på en man. Han springer glatt men när det skjuts tar nyfikenheten över och han vill kolla upp skytten och mottagaren får ropa, så detta får vi träna mer på.

Izi sköter sig på platsliggningen trots att planen var full i klöver vilket genererar i massor av surrande kryp som hon vanligtvis hugger vilt efter. När vännen sedan ska ta sitt spår får jag och Izi först gå förledningsspår över spåret och när de gått iväg väntar jag en stund och sedan går vi på samma spår. Izi går lite tvekande och när vi passerar våra egna spår går hon ut åt båda hållen och kollar innan hon fortsätter, här får jag sedan höra att vännens hund gått ut och kollat av vårat spår. Apporterna ligger kvar och vi tar oss runt även om jag tvivlade vid några tillfällen när Izi irrade runt bland trädfällor och brännässlor. Måste säga att jag är imponerad att hon orkade med tanke på att hon inte spårat på läääänge. Hon går dock ut på vägen när det är några hundra meter kvar och jag tycker det är ok. Tar nu ut Gizmo och går in i mot spåret och han tar upp det utan vidare och drar mig mot slutet och liggmarkerar slutapporten. Vi avslutar med en till budföring på samma mottagare utan skott och tar sedan ett havsdopp på väg tillbaka till stugan. Får stanna och köpa något ätbart för de godsaker jag packade i morse är slut och det var bara hundgodis. Efter en kvällspromenad med besök hos "farmor och farfar" där det vankas lördagsgodis går vi hemåt och vilar efter en hel dags hundträning.