Tidig uppstigning och idag fick jag med mig maken så jag hade privatchaufför på årets sista tävling som var i ridhus. Vi är på samma ställe som det var utställning för drygt 1 månad sedan och Gizmo sökte snabbt upp kissfläckarna men hittade ingen löptiksfläck denna gång. Vi är där i god tid och dessutom är de lite försenade med lydnadsklass ett så Gizmo hinner landa innan  lottning och platsliggning.
Han gör en otroligt bra platsliggning och efteråt tackar ägaren till hunden bredvid för att Gizmo var så snäll och cool. Hennes hund har varit lite osäker på grund av att den blivit påhoppad, men denna gång låg den lugnt och trots att det var en liten hund (sådana som Gizmo gillar) så ignorerade han den hunden och till och med lade huvudet åt andra hållet.
Nu går jag och förbereder då vi är nummer två så jag vet inte hur dirigeringen är, Gizmo känns bra i uppvärmningen, nackdelen är att den sker antigen ute i snöslask eller i en smal gång under läktarna. Direkt vi startar fria följet känner jag att han inte alls är med men tack och lov för en snabb halt så det blev lite bättre men fortfarande inte ett bra fritt följ. Läggandet var ok även om han nosade. Inkallningen en 10.a trots att tävlingsledaren stod bredvid och lydnadsklass 3 hade sin plan endast 2 meter från mig. Sen dags för rutan och tävlingsledaren påminner mig att jag får rikta hunden. Men idag betydde kommandot "Rutan" två skutt framåt och viker sedan av för att hälsa på domare och skrivare som står några meter på sidan om rutan, så det blev en nolla. Apporteringen tjuvstartar han och sedan luktar han på marken innan han på mitt dubbelkommando tar apporten. Suck, nu har vi två nollor och jag vet att vi inte får tillräckligt med poäng men vill ju ha ett snyggt avslut så vi kör vidare. Hoppet blir en 10:a och det hade fjärren också blivit om han inte fått syn på något intressant och jag får lägga ett extremt dubbelkommando på första skiftet. 
Dagens domare frågar om jag tävlar med flera hundar. Såg oss på förra tävlingen när vi fick 187 poäng och var helt övertygad om att detta inte var samma hund.