Jobbhelg och fortfarande halt så det gäller att hålla sig ifrån gångvägar när man rastar och inte blir det något bus i halkan heller. Men när jag hittar ett säkert område får de röja runt en stund och alla tre har behov av det. Efter jobbet blev det träning inomhus och Gizmo blir mer och mer taggad och är snabbt före mig in i sovrummet och vi stänger dörren om oss.
Tränar position, bakdelskontroll med ingång vid min sida och apport. Hålla apporten gör han jättebra utan tugg men är tveksam i gripandet om han ska ta den från golvet men fortfrande är jag nöjd att han inte tuggar alls. Position vid vänster om är han klockren på men tappar lite vid höger om. 
Blir även koncentration och fokus på boll och till sist allmänt bus. Under kvällen serveras några av julklapparna de fått som lördagsgodis och de tuggar glatt i sig dem.
Jag hinner bara sätta mig vid datorn så har jag plötsligt anmält mig till en kurs dock bara som åhörare så jag har något att göra och jag känner hur det spritter till i tävlingsnerven. Snart är det vår och tävlingssäsong och det är dags att ta och snäppa upp träningen.

Det finns alltid bak och framsidor men här är det svårt att utröna vad som är vad.