Den första lediga helgdagen på två månader och den skulle fyllas till brädden med hundträning. Dock kände både jag och mina träningskamrater att vi ville unna oss lite sovmorgon så vi samlades inte förrän 11. Började med att köra lydnad och Gizmo var till en början med men tappade koncentrationen under fjärrdirigeringen när det dök upp en söt liten bordercollie valp. Förstår Gizmo för även jag blir splittrad för jösses så sugen man blir när man ser dessa små charmtroll som dräller omkring. Tror alla skaffat valp i höst.
Provade rutan och första skicket gick han för långt men han funkar att dirigera så med ett extra kommando var han i rutan. Andra gången stannade han för tidigt (börjar tänka själv) men går in i rutan på kommando. Tredje skicket är perfekt!
Runda kon däremot skapade förvirring. Först går han planlöst fram till konen, luktar på den och funderar på att apportera. Nästa gång stannar han vid konen och väntar och detta beror nog på att jag belönat (dragit fram leksaken) statiskt vid konen. Var dock ett grymt snyggt konskick, något jag aldrig tränat. Hahaha.
Men överlag hade han en bra attityd och det kändes kul att träna.
När vi tränat klart lydnaden åker vi och lägger några fältspår samt gör en uppletanderuta. Gizmo börjar uppletandet med energi, levererar ett föremål jobbar hårt i det höga gräset och därför nöjer jag mig när 
han finner ett till föremål. Avslutar dagen med att besöka en annan träningskamrat, dricka kaffe, prata skit och såklart gulla med den där odrägligt söta valpen igen.